Kroz naša vlastita usta

„Čovjek snuje u srcu, a od Jahve je što će jezik odgovoriti.“ – Izreke 16:1

Bog nam ponekad govori kroz naša usta. Naučila sam to kad sam se suočila s velikom odlukom i trebala sam božanski odgovor, ali činilo se kao da ne mogu pronaći Božje vodstvo. Moje vlastite misli su me zbunjivale i nisam mogla pokrenuti se s mjesta sve dok nisam otišla s prijateljicom u šetnju.

Moja prijateljica i ja smo razgovarale o tome sat vremena dok smo šetale i uživale na svježem zraku i u društvu. Razgovarali smo o nekoliko mogućih rješenja i njihovim potencijalnim ishodima. Razgovarali smo o tome kako bi bilo dobro riješiti situaciju na jedan način, a koliko bi bilo loše riješiti je na drugi način.

Dok smo nastavile razgovarati, odjednom se u moje srce uselilo mudro rješenje moje situacije i ja sam ga izgovorila. Znala sam da je to od Gospodina. To mi nije palo na pamet; podiglo se iz mog duha, mog unutarnjeg bića. Ono što sam odlučila, nije nešto što bi prirodno željela učiniti. Neke od mojih borbi su bile usmjerene na to da želim uvjeriti Boga da se moja situacija treba riješiti drugačije. Njegov glas je bilo teško raspoznati jer su moje misli bile već postavljene protiv Njegovog plana.

Tvrdoglavost je veliki neprijatelj mira i može ometati našu sposobnost čuti Božji glas. Moramo biti spremni ostaviti po strani svoje želje ili ćemo možda propustiti Njegovu jasnu riječ. On uvijek najbolje zna i moramo se podvrgnuti onome što vjerujemo da je Njegova misao u svim okolnostima. Bog obećava da će nam, ako Ga potražimo, napuniti usta riječima koje trebamo izgovoriti (vidi Psalam 81:11). To je upravo ono što je učinio za mene i to će učiniti za tebe dok Ga nastavljaš tražiti  i predaješ se Njegovim planovima.

BOŽJA RIJEČ ZA TEBE DANAS:

Traži od Boga da ispuni tvoja usta riječima koje danas trebaš izgovoriti.

Facebook icon Twitter icon Instagram icon Pinterest icon Google+ icon YouTube icon LinkedIn icon Contact icon