Najbolji prijatelj kojeg ćeš ikada imati

„Ima prijatelja koji vode u propast, a ima i prijatelja privrženijih od brata.“ – Izreke 18:24

Kad bih morala prepoznati najvažniji ključ djelotvorne molitve i intimnog odnosa s Bogom, rekla bih da je to pristupanje Bogu kao prijatelju. Kad Mu priđemo vjerujući da nas doživljava kao svoje prijatelje, otvaraju nam se nova čuda. Doživljavamo slobodu i smjelost koje su nužne za učinkovitu molitvu.

Ukoliko Boga ne poznajemo kao prijatelja i ako nismo sigurni da nas On smatra svojim prijateljima, oklijevat ćemo reći Mu ono što trebamo ili tražiti od Njega bilo što. Ako imamo ukočen i udaljen odnos s Bogom, naše molitve mogu biti legalističke. Ali ako Mu pristupamo kao svom prijatelju, a da pritom ne izgubimo strahopoštovanje prema Njemu, naša će komunikacija s Njim ostati svježa, uzbudljiva i prisna.

Prirodno prijateljstvo uključuje voljeti i biti voljen. To znači znati da je netko na tvojoj strani, želi ti pomoći, bodriti te i uvijek imati na umu tvoj najbolji interes. Prijatelj je netko koga cijeniš, drug, partner, netko tko ti je drag, netko s kim želiš provoditi vrijeme i netko u kome uživaš. Nečiji prijatelj postaješ ulaganjem vremena u njih i s njima te dijeljenjem svog života s tom osobom.

Potičem te da Boga vidiš kao svog prijatelja. Odnosi se prema Njemu s poštovanjem i čašću, ali gledaj na Njega kao na svog prijatelja i nauči komunicirati s Njim jednako otvoreno i lako kao što bi to učinio sa svojim zemaljskim prijateljem. On je najbolji prijatelj kojeg ćeš ikada imati.

BOŽJA RIJEČ ZA TEBE DANAS:

Ti si prijatelj Božji.

Facebook icon Twitter icon Instagram icon Pinterest icon Google+ icon YouTube icon LinkedIn icon Contact icon