Najveća stvar na svijetu

Najveća stvar na svijetu

„Ljubljeni, ako je Bog tako ljubio nas, i mi smo dužni ljubiti jedni druge.“ – 1. Ivanova 4:11

Voljeti i biti voljen je ono što život čini vrijednim življenja. Voljeti i biti voljen način je na koji nas je Bog stvorio – to životu daje smisao i svrhu. Ljubav je najveća stvar na svijetu.

To je ujedno i najžešće napadnuto područje u našim životima. Đavlov cilj je odvojiti nas od Božje ljubavi i upotrijebit će sve što može kako bi zakomplicirao naše razumijevanje Božje ljubavi ili ju učiniti zbunjujućom. Njegovo primarno sredstvo obmane jest uvjeriti nas da Božja ljubav prema nama ovisi o našoj vrijednosti.

Evo kako je to funkcioniralo u mom životu: Kad god bih pogriješila, samoj sebi ne bih dopuštala primiti Božju ljubav i kažnjavala bih sebe osjećajući se osuđenom i krivom. Tako sam živjela dugi niz godina svog života, poslušno noseći svoju tešku vreću krivnje na leđima svugdje gdje god bih išla. Redovito sam griješila i osjećala sam krivnju za svaku pojedinu pogrešku. Tada bih pokušala zadobiti Božju naklonost dobrim djelima.

Hvala Bogu, za mene je konačno došao dan slobode. Bog mi je, po Duhu Svetom, milostivo otkrio svoju ljubav prema meni osobno. To otkriće promijenilo mi je cijeli život i hod s Njim. Isto može učiniti i za tebe. Kad shvatiš da te Bog bezuvjetno voli, sve se mijenja. Voljen si, ne zbog onoga što si učinio ili nisi učinio, već zbog toga tko je Bog.


Božja ljubav je savršena i bezuvjetna. Kad padneš, On te nastavlja voljeti jer Njegova ljubav nije utemeljena u tebi nego u Njemu.

Facebook icon Twitter icon Instagram icon Pinterest icon Google+ icon YouTube icon LinkedIn icon Contact icon