Nalik Kristu

Nalik Kristu

„Jer koje predvidje, te i predodredi da budu suobličeni slici Sina Njegova te da On bude prvorođenac među mnogom braćom.“ – Rimljanima 8:29

Najbolji cilj koji kršćanin može imati je biti nalik Kristu. Isus je izričita slika Oca i pozvani smo slijediti Njegove korake. Došao je kao pionir naše vjere kako bi nam na primjeru pokazao kako možemo živjeti. Imamo priliku ponašati se s ljudima onako kako se Isus ponašao. Naš cilj nije vidjeti koliko možemo biti uspješni u poslu ili koliko možemo biti poznati. Nije prosperitet, popularnost ili čak izgradnja velike službe, već biti transformirani na sliku Isusa Krista.

Duhovna zrelost ili sličnost s Kristom se ne može postići bez ‘umiranja sebi’. To jednostavno znači reći Bogu ‘da’, a sebi ‘ne’ jer je naša volja suprotnost Božjoj volji. Isus je rekao svojim učenicima da će, ako Ga žele slijediti, svakodnevno morati nositi svoj križ.

Da bismo slijedili Krista i postali poput Njega, moramo odlučiti zaboraviti na ono što želimo – na svoje planove, svoje načine – i umjesto toga vjerovati Njemu da će nam pokazati Njegovu volju za nas. Njegova volja uvijek vodi dubokoj radosti i zadovoljstvu.


Ti si Božji ambasador – zastupaj Ga dobro!

Facebook icon Twitter icon Instagram icon Pinterest icon Google+ icon YouTube icon LinkedIn icon Contact icon