Ne zadovoljavaj se prosječnim

Ne zadovoljavaj se prosječnim

„Onomu pak koji snagom u nama djelatnom može učiniti mnogo izobilnije nego li mi moliti ili zamisliti.“ – Efežanima 3:20

Bog voli koristiti jednostavne, obične i svakodnevne ljude koji imaju neobične ciljeve i vizije.

To sam ja – samo obična osoba sa ciljem i vizijom koja potiče moju odlučnost. Ali to što sam uobičajena i obična ne znači da se zadovoljavam prosječnošću. Ne sviđa mi se ta riječ. Ne želim biti prosječna. Ne namjeravam biti prosječena. Ne služim prosječnom Bogu; stoga, ne vjerujem da moram biti prosječna – a ne moraš ni ti.

Božja Riječ pokazuje da Bog može silno upotrijebiti svakoga. Što se više približavamo Bogu, to nam je više moguće činiti velike i moćne stvari, stvari koje čak i nas zadivljuju. Ako vjerujemo da nas Bog može upotrijebiti i ako budemo dovoljno odvažni da imamo neobične ciljeve i vizije, Bog će učiniti moćne stvari u nama i kroz nas.

‘Neobičan cilj’ je nešto što je gotovo nemoguće bez Boga; nalazi se izvan svega onoga čemu bismo se mogli usuditi nadati, moliti ili misliti, u skladu s Njegovom velikom silom koja djeluje u nama. Bog će to učiniti u našem životu ako odlučimo ne zadovoljiti se prosjekom.


Budi odlučan da se ispružiš vjerom za nešto veliko. Možemo izabrati da budemo obični ljudi s neobičnim ciljevima.

Facebook icon Twitter icon Instagram icon Pinterest icon Google+ icon YouTube icon LinkedIn icon Contact icon