Neka Duh preuzme vodstvo

„Ovako govori Jahve, otkupitelj tvoj, Svetac Izraelov: “Ja, Jahve, Bog tvoj, tvojem dobru te učim, vodim te putem kojim ti je ići.“ – Izaija 48:17

Većina ljudi se boji biti drugačijima od drugih. Mnogim je ljudima ugodnije slijediti određena pravila nego se usuđivati ​​slijediti vodstvo Božjeg Duha. Kad slijedimo ljudska pravila, ugađamo ljudima, ali kad iskoračimo u vjeri i slijedimo Božji Duh, ugađamo Bogu. Ne trebamo osjećati pritisak da se molimo na određeni način, u određeno vrijeme ili da se usredotočimo na određene stvari jer to rade drugi ljudi. Umjesto toga, trebamo biti slobodni izraziti svoju jedinstvenost dok molimo onako kako nas Bog podučava. Bog koristi svakoga od nas da se molimo o različitim stvarima i na taj način se pokrivaju sve stvari za koje se treba moliti.

Nekako se osjećamo sigurno kad radimo ono što rade svi drugi, ali tužno je što ćemo se osjećati neispunjeno dok ne naučimo odvezati čamac s pristaništa, da tako kažem, i pustimo ocean Božjeg duha da nas vodi kamo god hoće. Provela sam mnogo godina vezana uz pristanište i slijedeći posebna pravila i propise molitve koje su me drugi naučili i to je bio dobar početak, ali na kraju je moje molitveno iskustvo postalo vrlo suho i dosadno. Kad sam naučila odvezati svoj čamac s pristaništa i predati se vodstvu Duha Svetoga, došla je svježina i kreativnost i bilo je prekrasno. Otkrila sam da me Duh Sveti gotovo svakodnevno vodi drugačije dok se molim, i više to ne radim u skladu s pravilima, propisima i vremenskim ograničenjima. Započni odmah moleći Boga da ti pokaže tvoju jedinstvenost koju ti je dao i pomogne ti čuti i slijedi Njegov glas u skladu s jedinstvenim, divnim načinom na koji te je stvorio.

BOŽJA RIJEČ ZA TEBE DANAS: Odveži čamac sa pristaništa i predaj Bogu kormilo.

Facebook icon Twitter icon Instagram icon Pinterest icon Google+ icon YouTube icon LinkedIn icon Contact icon