Čekaj na Gospodina

Čekaj na Gospodina

„Naša se duša Jahvi nada, On je pomoć i zaštita naša.“ – Psalam 33: 20

U našem instant i ubrzanom društvu često nedostaje duhovna disciplina čekanja na Gospodina. Želimo sve i želimo odmah! No, ako smo uvijek u žurbi, propustit ćemo blisko zajedništvo s Bogom kojemu je potrebno vrijeme za razvoj. Bog želi govoriti našem srcu samo ako budemo strpljivi slušati.

Ilija je bio čovjek koji je znao tajnu strpljenja. Nakon što je ubio Baalove proroke, Ilija je naučio vrijednu lekciju o čekanju na Boga. Gospodin je rekao Iliji da stane na planinu i čeka. Došao je veliki vjetar; zatim je došao veliki potres i velika vatra, ali Gospodin nije bio ni u jednom od njih. Razmotrimo što 1. Kraljevima 19:12 kaže: „ A poslije potresa bio je oganj, ali Jahve nije bio u ognju; poslije ognja šapat laganog i blagog lahora.“ Gospodin je govorio mirnim, tihim glasom, nakon vjetra, potresa i vatre. Da je Ilija bio nestrpljiv u molitvi, ne bi čuo Gospodinov glas.

David je također naučio čekati u domu Gospodnjem i ‘meditirati, razmatrati i moliti’ u Njegovom hramu“ (Psalam 27: 4). Kako bismo mogli učinkovito moliti, možemo izabrati strpljivo čekati i slušati Njegovu Riječ. Čekanje i slušanje Božjeg glasa skida naš fokus s nas i stavlja ga na Njega koji je odgovor na sve naše potrebe.


Sila Božja se često u tišini kreće najsilnije. Dopusti Duhu Svetom da te nauči čekati u Njegovoj prisutnosti.

Facebook icon Twitter icon Instagram icon Pinterest icon Google+ icon YouTube icon LinkedIn icon Contact icon