Nemoj se opirati, primi ono što Bog kaže

„Pronikni me svega, Bože, srce mi upoznaj, iskušaj me i upoznaj misli moje: pogledaj, ne idem li putem pogubnim i povedi me putem vječnim!“ – Psalam 139:23-24

Često, kad smo osvjedočeni o grijehu, počnemo se ljutiti jer se Bog bavi s nama. Sve dok ne priznamo svoj grijeh, nismo spremni odbaciti ga i zatražiti oproštenje; osjećamo pritisak koji nam stvara nelagodu. Čim se izmirimo s Bogom, vrati nam se mir i naše ponašanje se poboljša.

Đavo napada s osudom i sramom kako bi nas spriječio pristupiti Bogu s pouzdanjem u molitvi, kako bi se Bog pobrinuo za naše potrebe i da ponovno uživamo u zajedništvu s Njim. Osjećati se loše zbog samih sebe ili razmišljanje o tome kako se Bog ljuti na nas, odvaja nas od Njegove prisutnosti. Zato je poznavanje istine i razlučivanje između osvjedočenja i osude toliko važno. Ako slušaš osvjedočenje, ono će te podići i izbaviti od grijeha, dok te osuda tjera da se osjećaš loše i često uzrokuje da se tvoj problem pogorša.

Ako moliš, traži od Boga da ti govori i osvjedoči te u tvoj grijeh shvaćajući da osvjedočenje jest blagoslov, a ne problem. Kad počnem moliti, gotovo uvijek tražim od svog nebeskog Oca da mi pokaže sve u čemu griješim i očisti me od grijeha i nepravde. Osvjedočenje je od životne važnosti kako bismo ispravno hodali s Bogom. Dar osvjedočenja je jedan od načina slušanja Boga. Nemoj dopuštati da te osudi, nego da te odvede na novo mjesto slobode i bliskosti s Bogom. Ne opiri se – primi.

BOŽJA RIJEČ ZA TEBE DANAS:

Neka te Gospodin podigne i izbavi od grijeha.

Facebook icon Twitter icon Instagram icon Pinterest icon Google+ icon YouTube icon LinkedIn icon Contact icon