Osluškuj Njegovim Duhom

„Vjetar puše gdje hoće; čuješ mu šum, a ne znaš odakle dolazi i kamo ide. Tako je sa svakim koji je rođen od Duha.“ – Ivan 3:8

Kad se nanovo rodimo, naš duh bude oživljen i mi postajemo osjetljivi na Božji glas. Čujemo Njegov šapat iako ne možemo znati odakle dolazi. On govori tiho da nas osvjedoči, ukori i usmjeri malim, tihim glasićem u našim srcima. Možemo komunicirati s ljudima koristeći usta, izraze lica, geste i sve vrste govora tijela, ali kada želimo komunicirati s Bogom, moramo to činiti svojim duhom.

Bog govori u našu nutrinu kroz direktnu komunikaciju, intuiciju (osjećaj neobjašnjivog razlučivanja), kroz našu savjest (naša temeljna uvjerenja u dobro i zlo) i kroz mir. Naš duh može znati stvari koje naš prirodni razum ne može shvatiti. Primjerice, kad smo osjetljivi na Božji glas, možemo promatrati situaciju koja se čini ispravnom, ali intuitivno znamo da nešto nije u redu s tim. Ta ‘provjera‘ u našem duhu ima za cilj spriječiti nas da ne ulazimo u savez s nekim ili se uključiti u nešto u čemu ne bismo trebali sudjelovati.

Obrati pažnju na stvari koje osjećaš u svom duhu jer Bog ti govoriti riječi usmjerenja, ohrabrenja, upozorenja i utjehe.

BOŽJA RIJEČ ZA TEBE DANAS:

Osluškuj svoj duh.

Facebook icon Twitter icon Instagram icon Pinterest icon Google+ icon YouTube icon LinkedIn icon Contact icon