Početak, sredina i kraj

Početak, sredina i kraj

„Bolji je svršetak stvari nego njezin početak i bolja je strpljivost od oholosti.“ – Propovjednik 7:8

Nije najvažnije kako nešto započinjemo. Početak je važan, ali isto tako i sredina i kraj. Zapravo, dovršiti nešto do kraja je važnije od samog početka, osobito kad nas je Bog pozvao da to učinimo.

Neki ljudi počnu praskom, ali nikad ne završe. Drugi počinju sporo, ali završavaju snažno. Bez obzira na to kako započeli, Bog želi da ostanemo vjerni na svakom koraku – od početka, preko sredine, pa do kraja. Božja želja je da dobro završiš.

Bog ima dobar plan za svakoga od nas. Ali to je mogućnost, a ne nešto definitivno. Definitivno se neće dogoditi ako ne surađujemo s Bogom. Mi imamo važnu ulogu u ostvarenju Njegovog plana. Bog neće učiniti ništa u našim životima bez naše suradnje.

Izazivam te da surađuješ s Bogom svaki dan svog života kako bi razvio svoj potencijal i vidio kako se Njegov plan ostvaruje. Svaki dan možeš naučiti nešto novo. Svaki dan možeš rasti. Svaki dan možeš biti malo dalje nego što si bio dan prije. Ovako pretvaraš sjajan početak u još bolji završetak.


Surađuj s Bogom kako bi u najvećoj mogućoj mjeri razvio svoje darove, talente i sposobnosti. Budi sve što možeš biti na slavu Božju!

Facebook icon Twitter icon Instagram icon Pinterest icon Google+ icon YouTube icon LinkedIn icon Contact icon