Poput djeteta

„Zaista, kažem vam, tko ne primi kraljevstva Božjega kao dijete, ne, u nj neće ući.“ – Luka 18:17

Bog čuje najjednostavniji, najslađi vapaj i prima najviše zahtjeve djece. Odgojila sam četvero djece i sada imam devetoro unučadi – i mogu reći da jedino djeca nisu komplicirana. Djeca nemaju problem dati vam do znanja što žele, trče vam u naručje kad se boje ili vas velikodušno poljube ponekad bez ikakvog razloga.

Kad postave roditeljima pitanje, u potpunosti očekuju odgovor. Isto očekivanje bismo i mi trebali imati kad razgovaramo s Bogom. Djeca nisu dovoljno sofisticirana da skrivaju svoje srce i osjećaje, a kao rezultat, komunikacija s njima može biti lagana i osvježavajuća.

Bog je želio da i mi budemo takvi kad razgovaramo s Njim. Trebamo Mu se približiti s dječjom jednostavnošću i čekati, željni da čujemo ono što nam ima za reći. Kao što su djeca u potpunosti sklona vjerovati roditeljima, mi također trebamo biti bezazleni, nevini i slobodni od krivnje dok vjerujemo glasu Božjem. Kad molimo jednostavnom, dječjom vjerom, možemo doživjeti Božju silu čuda i vidjeti kako se stvari mijenjaju.

BOŽJA RIJEČ ZA TEBE DANAS: Danas kad moliš, Boga zovi ‘Tata’ i imaj u Njega potpuno povjerenje.

Facebook icon Twitter icon Instagram icon Pinterest icon Google+ icon YouTube icon LinkedIn icon Contact icon