Posebna naklonost

Posebna naklonost

„Ako dakle vi, iako zli, znate dobrim darovima darivati djecu svoju, koliko li će više Otac vaš, koji je na nebesima, dobrima obdariti one koji Ga zaištu!“ – Matej 7:11

Svatko bi od nas želio biti omiljen ili istaknut. Je li to ponos? Ne, ako taj stav dolazi od Boga, a ne iz pukog osobnih ambicija ili vlastitih sebičnih napora da skrenemo pozornost na sebe.

Da budem potpuno iskrena, smatram da je divno gledati Boga kako ističe osobu. Zabavno je gledati Ga kako izdvaja nekoga zbog posebne pozornosti ili povlaštenog tretmana. Vidjeti Ga kako snažno djeluje u nečijem životu izaziva istinsko slavljenje i zahvalnost.

Uvijek je ugodno imati Božju naklonost. Samo, čini se da se to ne događa toliko često koliko bismo željeli. Mi smo dio problema. Toliko je stvari koje bi Bog volio učiniti za nas, ali ne može jer mi ne tražimo. Jedan od razloga zbog kojeg ne tražimo je taj što se ne osjećamo dostojno. Ne osjećamo se vrijednima samima sebi, ali Bog nam želi dati naklonost ako ju tražimo!

Vrijeme je da povjerujemo da nas Bog želi blagosloviti. On uživa davati nam svoju naklonost. Kao otkupljeno, voljeno Božje dijete kojem su oprošteni grijesi posadi ovo u svoje srce: Ti si zjenica Božjeg oka. On te voli!


Naš nebeski Otac želi da Njegova djeca ustanu i postanu sve ono za što je Njegov Sin, Isus Krist dao svoj život.

Facebook icon Twitter icon Instagram icon Pinterest icon Google+ icon YouTube icon LinkedIn icon Contact icon