Posvećeni život

„K Tebi, Jahve, uzdižem dušu svoju.“ – Psalam 25:1

Volim ujutro podići svoje ruke i moliti po ovom stihu za dan koji je predamnom. Zapravo kažem: „Tebi, Gospodine, donosim svoj život.“ Ovo definira posvećenje – potpuno dobrovoljno predanje Gospodinu. U molitvi za posvećenje zapravo govoriš: „Evo me, Bože! Predajem se Tebi. Ne samo moj novac već cijelo moje biće. Ne samo na jedan sat nedjeljom ujutro ili samo dio dana, nego u potpunosti. Tebi, Gospodine, donosim cijeli svoj život i polažem ga pred Tebe. Učini što želiš sa mnom. Govori danas kroz mene i dotakni nečiji život. Napravi danas kroz mene razliku u ovom svijetu. Ja nisam vlasnik ničega – ja sam upravitelj. Sve što jesam i imam je svakako Tvoje i Tebi je na raspolaganju.“

Kad nešto posvećujemo, izdvajamo ga za Božju upotrebu. Stoga, kada posvećujemo svoj život, okrećemo leđa svojim tjelesnim željama, svjetovnim vrijednostima, tjelesnom razmišljanju, nediscipliniranom životu, lošim navikama i svemu ostalom što se ne slaže s Božjom Riječju. Zatvorimo uši pred bukom svijeta i otvorimo ih za Božji glas.

Svjesno postavimo distancu između sebe i bezbožnih stvari, pa ćemo biti spremni i dostupni Bogu da nas koristi. Posvećenje nije lako, ali je vrijedno discipline i odricanja.

BOŽJA RIJEČ ZA TEBE DANAS:

Reci danas Bogu: „Bože, evo me!“

Facebook icon Twitter icon Instagram icon Pinterest icon Google+ icon YouTube icon LinkedIn icon Contact icon