Prebivati u Riječi

Prebivati u Riječi

„Ako ostanete u meni i ako moje riječi ostanu u vama, tražite što god hoćete i bit će vam.“ – Ivan 15:7

Većina kršćana zna važnost čitanja Biblije, ali mnogi ne shvaćaju važnost prebivanja u Riječi i dopuštanja Riječi da prebiva u njima.

Kada ustrajno proučavamo Riječ i držimo je u našim srcima, imamo pristup Svetom Pismu kad god nam zatreba. A Isus kaže da možemo tražiti što god hoćemo i primit ćemo.

Prebivati u Riječi i dopustiti Božjoj Riječi da prebiva u nama, čini nas Isusovim učenicima (vidi Ivan 8:31). To nam daje više sile u molitvenom životu, a imati silu u molitvi, daje nam moć nad neprijateljem.

Prebivaš li u Božjoj Riječi… i dopuštaš li Riječi da prebiva u tebi? Ako je odgovor ne, ohrabrujem te – poduzmi nešto. Čitanje i proučavanje Božje Riječi postavi kao prioritet. Počni pamtiti stihove i utisni ih u svoje srce. Vidjet ćeš, kad se suočiš sa bitkama života, bit ćeš potpuno spreman i naoružan pobijediti u ratu.

Molitva:

Gospodine, želim biti istinski učenik i hodati snagom koja dolazi od prebivanja u Tvojoj Riječi. Ti me vodi dok marljivo proučavam Sveto pismo i čuvam Tvoju istinu u svom srcu.

Facebook icon Twitter icon Instagram icon Pinterest icon Google+ icon YouTube icon LinkedIn icon Contact icon