Prelazak preko planine

Prelazak preko planine

„Kad preko vode prelaziš, s tobom sam; ili preko rijeke, neće te preplaviti. Pođeš li kroz vatru, nećeš izgorjeti, plamen te opaliti neće.“ – Izaija 43:2

Kad znamo da je Bog s nama, znamo da s Njim možemo prevladati svaku poteškoću. Nikada ne moramo izbjegavati svoje probleme. Možemo se suočiti s njima s Božjom mudrošću i sili. Sve što skrivamo ili od čega bježimo još uvijek ima moć nad nama.

Ponekad obilazimo iznova istu planinu i završimo poput Izraelaca u pustinji koji su lutali naokolo četrdeset godina (Ponovljeni zakon 2: 1–3). No što smo bliže Bogu, to smo odlučniji da se suočimo sa svojim planinama i s pouzdanjem prođemo cijeli put s Bogom. To je jedini put do pobjede. David nije pobjegao od Golijata, trčao je prema njemu u ime Gospodnje.

Potičem te da odbiješ odustati bez obzira na to koliko se tvoje okolnosti činile teškim. Vjeruj da Bog ima plan za tvoj život i moli se da ti On da snagu nastaviti penjati se bez obzira koliko se planina činila visokom.

Ono što je najvažnije, potičem te da odlučiš uživati u putovanju. Uživanje u životu je stav srca, odluka da uživaš u svemu jer Bog može upotrijebiti sve – čak i naizgled teške stvari kako bi ostvario svoj savršeni plan.


Božja sila i prisutnost u tvom životu će te podići iznad svih okolnosti i situacija koje se u ljudskoj snazi ne mogu nadvladati.

Facebook icon Twitter icon Instagram icon Pinterest icon Google+ icon YouTube icon LinkedIn icon Contact icon