Prestani praviti listu povreda

Prestani praviti listu povreda

„[Ljubav] nije nepristojna, ne traži svoje, nije razdražljiva, ne uzima za zlo.“ – 1. Korinćanima 13:5

Svi ponekad budemo povrijeđeni. Od vitalne je važnosti naučiti brzo oprostiti tako da možemo biti duhovno snažni i zdravi. Na primjer, ako te netko povrijedi, nemoj provesti sljedećih deset godina povređujući sam sebe, jer si i dalje uvrijeđen. Najvjerojatnije, druga osoba uopće ni ne razmišlja o tebi dok ti ostaješ u nepraštanju godinama. Jedina osoba koja je u cijeloj toj priči povrijeđena si ti.

Kad hodamo u nepraštanju, mi pokušavamo “praviti listu“ povreda videći sami sebe boljima od te druge osobe.

Na početku našeg braka, kad smo Dave i ja gnjavili i ispijali jedno drugo, sjetila bih se stvari iz prošlosti kojih se on sam nije ni sjećao i rekla bih mu to. A on bi me pitao: „Gdje samo čuvaš sve te stvari?“

Ja sam imala svoju listu i sve sa liste me je izjedalo. Također, svaka nova stvar koju bi Dave pogrešno napravio bi bila dodatak na listu povreda dok ne bi postao gorki div u mom srcu.

Hvala Bogu da nas je naučio boljem načinu života! Kad hodamo u ljubavi Božjoj, nalazimo slobodu tako što ne računamo pogreške koje su nam drugi napravili. Ako si danas povrijeđen nepraštanjem, traži od Boga da ti pomogne ne držati se liste povreda. Danas možeš biti slobodan od gorčine.


Molitva

Bože, ne želim zbrajati povrede i živjeti s neopraštanjem u srcu. Prepuštam to Tebi i molim Te, pomozi mi ući u Tvoju ljubav koja ne zbraja zlo koje joj je učinjeno.

Facebook icon Twitter icon Instagram icon Pinterest icon Google+ icon YouTube icon LinkedIn icon Contact icon