Primanje Duha Svetog

Primanje Duha Svetog

„Ali, primit ćete snagu [sposobnost, djelotvornost i silu] pošto Duh Sveti dođe na vas…“ —Djela apostolska 1:8

U Djelima 1: 8 Isus obećava da će Duh Sveti doći na nas i dati nam silu (sposobnost, djelotvornost i moć) da budemo Kristovi svjedoci do kraja zemlje.

Mnogi kršćani slijede sva ’ispravna’ pravila, ali se pitaju: “Je li to sve?“

Kao mlada vjernica sam iskusila istu prazninu.

Činiti ispravne stvari donijelo je privremenu sreću, ali ne i duboku, zadovoljavajuću radost.

Vapila sam Bogu: “Bože, nešto nedostaje!“ Na moje iznenađenje, samo nekoliko sati kasnije, Isus me ispunio prisutnošću Duha Svetog na način koji nikada prije nisam iskusila…i sve se promijenilo. Osjećala sam Njegovu silu u svom životu na nov način.

Kada svakodnevno provodiš vrijeme s Bogom i primaš Njegovog Duha,

ne prijavljuješ se za neko strašno i čudno iskustvo. Jednostavno primaš Njegovu silu da budeš više poput Isusa i Njegove mudrosti da hodaš kroz obične situacije.

Ne boj se novih stvari – samo budi siguran da su biblijske. Vjerujem da te Bog želi odvesti na nove visine u Njemu kroz silu svakodnevne intimnosti s Njegovim Duhom Svetim. On kuca na vratima tvog srca. Hoćeš li otvoriti i pozdraviti Ga?


Molitva

Bože, želim živjeti kao kršćanin koji je ispunjen snagom  Duha Svetog. Pokaži mi kako hodati u dubokoj, zadovoljavajućoj radosti koja dolazi od Duha. Zahvaljujem Ti za moć i mudrost koju mi daješ kako bih mogao svaki dan hodati u Tvojoj pravednosti, miru i radosti.

Facebook icon Twitter icon Instagram icon Pinterest icon Google+ icon YouTube icon LinkedIn icon Contact icon