Primiti oprost, a ne osudu

Primiti oprost, a ne osudu

„Ako priznajemo naše grijehe, vjeran je On i pravedan: oprostit će nam naše grijehe i očistit će nas od svake nepravednosti.“ – 1. Ivanova 1:9

Potreban nam je oprost svakog dana našeg života. Duh Sveti pokreće alarm u našim srcima kada prepozna grijeh i daje nam moć krvi Kristove koja nas neprestano čisti od grijeha i drži u ispravnom odnosu sa Bogom.

Ali ako smo pod osudom, možemo biti sigurni – to nije od Boga. On je poslao Isusa da umre za nas – da plati cijenu za naše grijehe. Isus je podnio naš grijeh i osudu na križu (vidi Izaija 53).

Kad Bog slomi jaram grijeha u našem životu, On uklanja i krivnju. On je vjeran i pravedan oprostiti sve naše grijehe i očistiti nas od svake nepravednosti (vidi 1. Ivanova 1:9).

Đavo zna da nas osuda i sram drže dalje od pristupa Bogu u molitvi i da bismo mogli primiti oprost i uživati u bliskom zajedništvu s Njim.

Osjećati se pod osudom ili vjerovati da se Bog ljuti na nas, razdvaja nas od Njegove prisutnosti. Nikad te neće ostaviti. Zato nemoj odustati od Njega zbog osude. Primi Njegov oprost i hodaj s Njim.

Molitva:

Bože, hvala Ti što si mi pokazao da osuda nije od Tebe. Primam Tvoje oproštenje. Očistio si me od grijeha da bih mogao biti blizu Tebe.

Facebook icon Twitter icon Instagram icon Pinterest icon Google+ icon YouTube icon LinkedIn icon Contact icon