Promjena je dobra

Promjena je dobra

„A svi mi, koji otkrivenim licem odražavamo slavu Gospodnju, po Duhu se Gospodnjem preobražavamo u istu sliku – iz slave u slavu.“ – 2. Korinćanima 3:18

Želim rasti i vidjeti promjene, a sigurna sam da i ti želiš. Želim vidjeti promjene u svom ponašanju. Želim vidjeti redovit napredak. Na primjer, želim veću stabilnost; želim hodati u većoj mjeri ljubavi i svim ostalim plodovima Duha. Želim biti ljubazna i dobra prema drugima čak i ako se ne osjećam dobro ili je taj dan bio loš. Čak i kad se stvari kreću protiv mene i stvari se ne odvijaju onako kako bih željela, želim odražavati lik Isusa Krista.

Kroz silu Duha Svetoga u nama, možemo biti radosni, ljubazni i dobri čak i kad nam stvari ne idu od ruke. U stanju smo ostati smireni kad se sve oko nas čini naopačke, kad se čini da se sve urotilo protiv nas kako bismo izgubili strpljenje, naljutili se i uznemirili.

Za mene je ključ bio konačno naučiti da me Bog mijenja svojom milošću, a ne svojom snagom da se promijenim. Mnogo godina sam provela hrvajući se sama sa sobom dok nisam otkrila Božju silu koja me mijenja – malo po malo.

Ovako nas Bog mijenja: On nam otkrije nešto, a zatim čeka dok ne odlučimo vjerovati Njemu prije nego unese svojoj karakter u to područje našeg života.

Facebook icon Twitter icon Instagram icon Pinterest icon Google+ icon YouTube icon LinkedIn icon Contact icon