Prepusti Bogu težu stvar

Prepusti Bogu težu stvar

„Ja sam trs, vi mladice. Tko ostaje u meni i ja u njemu, taj donosi mnogo ploda. Jer bez mene ne možete činiti ništa.“ – Ivan 15:5

Jedna od najvažnijih stvari koje sam naučila je prepustiti Bogu svaki težak teret. Previše puta vidimo što nije u redu s nama i pokušavamo to popraviti vlastitom snagom, ali tako neće nikad biti dovoljno dobro.

Isus je u Ivanu 15 rekao: „Jer bez mene ne možete činiti ništa…“ Možemo pokušati biti samodovoljni, ali moramo dopustiti Bogu da providi milost i sposobnost da uradimo ono što trebamo. Snaga volje i odlučnost nam mogu pomoći pokrenuti se, ali obično neće dugo trajati i mogu nas ostaviti nasukane usred nereda.

Možemo naučiti uživati u životu za koji je Isus umro tako što ćemo pozvati Boga da se uključi u svaki aspekt naših života. Isus je rekao: „Dođite k meni svi koji ste umorni i opterećeni, i ja ću vas okrijepiti.“ (Matej 11:28)

Mi nismo stvoreni da djelujemo bez Boga, a s Njim možemo slomiti svaku lošu naviku ili ovisnost poput prejedanja, zlouporabu droga, loše upravljanje vremenom, probleme s bijesom… i tako dalje. Isus je veći od svakog tvog problema.


Molitva

Bože, znam da nisam ništa bez Tebe, pa te pozivam u svako područje mog života. Prepuštam Tebi svaki težak teret, slijedim Tebe i vjerujem Ti.

Facebook icon Twitter icon Instagram icon Pinterest icon Google+ icon YouTube icon LinkedIn icon Contact icon