Pronalaženje zabave

Pronalaženje zabave

„Veselo je srce izvrstan lijek, neveseo duh suši kosti.“ —Izreke 17:22

Želiš li čuti smiješnu priču? Imam ih mnogo, i sve su iz svakodnevnog života. Uopće nije bilo smiješno kad su se događale, ali mi je drago da se sada mogu tome smijati.

Na primjer, nije mi bilo smiješno što nisam mogla napraviti frizuru kakvu sam htjela, ali da ste vidjeli što sam učinila povodom toga, sigurno bi se nasmijali. Nije mi bilo zabavno kad sam trebala sašiti odjeću specijalno za ljude koji su je trebali nositi i bila sam tako uzrujana kad je Dave bacio papirnate ručnike preko trgovine, ali sada shvaćam, on je samo znao kako se malo zabaviti bez obzira na to što je radio. Drago mi je što sam naučila vidjeti humor u ovakvim situacijama.

Znam da nije uvijek sve u životu ugodno, ali mislim da svi moramo naučiti više se zabaviti. Sigurna sam, ako si uzmeš vremena da razmisliš o tome svaki dan, mogao bi se sjetiti trenutaka koji bi te nasmijali i ispunili s radošću.

Bog želi da se njegova djeca zabave. Biblija kaže da je veselo srce izvrstan lijek. Mislim da svi trebamo zdravu dozu smijeha svaki dan. Jednostavno, radosti nikad nije dosta!

Ohrabrujem te da tražiš nešto što će te nasmijati svaki dan. Ako uputiš nekom osmjeh ili podijeliš radost s nekim, to će uljepšati i njihov dan!


Molitva

Gospodine, Tvoja Riječ kaže da je veselo srce kao izvrstan lijek. Hvala Ti što mi pomažeš naći radost i zabavu u životu!

Facebook icon Twitter icon Instagram icon Pinterest icon Google+ icon YouTube icon LinkedIn icon Contact icon