Proučavaj Božju Riječ i slušaj Božji glas

„Uznastoj da se kao prokušan pokažeš pred Bogom, kao radnik koji se nema čega stidjeti, koji ispravno razlaže riječ istine.“ – 2. Tim 2:15

Svatko tko želi čuti Božji glas mora biti učenik Riječi. Ni jedan način na koji Bog može izabrati govoriti nam, nikada neće proturječiti Njegovoj pisanoj Riječi na što se u izvorniku poziva grčka riječ logos. Njegova izgovorena riječ se na grčkom jeziku naziva rhema. Bog nas specifično podsjeća na Njegov logos u svakoj situaciji. Njegova izgovorena riječ (osobno nama) se možda neće naći zapisana u Bibliji od riječi do riječi, ali njezini principi će uvijek biti podržani pisanom Riječju. Na taj način Biblija potvrđuje je li ono što čujemo od Boga ili ne.

Na primjer, logos – Božja pisana Riječ nam nikad ne kaže kad da kupimo auto i koju marku automobila. Za to nam je potrebna rhema riječ. Čak i ako nam Riječ ne daje specifične upute o kupnji automobila, puno govori o mudrosti. Ako mislimo da smo čuli da bismo trebali kupiti određenu vrstu automobila, a zatim shvatimo da bi nas tako velika kupnja dovela u duboke dugove na nekoliko godina, lako možemo vidjeti da kupnja tog automobila ne bi bila pametna i glas za koji smo mislili da smo ga čuli nije bio Božji.

BOŽJA RIJEČ ZA TEBE DANAS:

Logos + rhema = mudrost.

Facebook icon Twitter icon Instagram icon Pinterest icon Google+ icon YouTube icon LinkedIn icon Contact icon