Razvijati pouzdanje

Razvijati pouzdanje

„Uzdajte se u Jahvu dovijeka, jer Jahve je Stijena vječna.“ – Izaija 26:4

Koliko smo puta dopustili situacijama da nas bespotrebno uznemire? Koliko smo godina života proveli govoreći: „O, vjerujem, vjerujem Bogu!”, dok smo u stvarnosti zabrinuti, govorimo negativno i pokušavamo sve shvatiti sami?

Ponekad mislimo da vjerujemo Bogu samo zato što izgovaramo riječi, ali iznutra smo tjeskobni i panični. Dobro je što poduzimamo prve korake kako bismo vjerovali Bogu, ali moramo također shvatiti da možemo razvijati pouzdanje. Pouzdanje u Boga nisu samo riječi – to su riječi, stavovi i djela.

Povjerenje se gradi kroz određeno vrijeme. Obično je potrebno neko vrijeme da se prevlada ukorijenjena navika brige, tjeskobe ili straha. Zato je toliko važno držati se Boga cijelo vrijeme. Nemoj dići ruke i odustati jer kroz teške situacije stječeš iskustvo i duhovnu snagu. Svaki put postaneš malo jači nego prošli put. Prije ili kasnije, ako ne odustaneš, naći ćeš se na mjestu potpunog počinka, mira i pouzdanja u Boga.


Ako prolaziš kroz kušnje, shvati da je briga potpuno beskorisna i iskoristi to vrijeme da izgradiš svoje povjerenje u Boga.

Facebook icon Twitter icon Instagram icon Pinterest icon Google+ icon YouTube icon LinkedIn icon Contact icon