Slamanje loših navika

Slamanje loših navika

„Ne dopustite da vas pobijedi zlo, nego pobijedite zlo dobrim.“ —Rimljanima 12:21

Kada smo započeli naš odnos s Kristom, započeli smo doživotno putovanje da postanemo ljudi koje je Bog stvorio da budemo. Tijekom tog procesa, učimo se kako nadvladati naše slabosti i živjeti Božjom snagom. To često znači – učiti kako slomiti loše navike.

Godinama sam imala naviku uznemiravati se svaki put kad mi stvari ne bi bile po volji. Možda ti nemaš tu naviku. Možda je tvoja loša navika da tračaš ili psuješ, piješ previše kave ili gledaš previše TV ili trošiš novac na stvari koje ti ne trebaju. Kakva god da je tvoja loša navika, možeš je slomiti.

Ne želim reći da je slamanje loše navike lako, ali Božja je želja da preuzmemo vlast nad našim lošim navikama. On ne želi da nas naše emocije kontroliraju  – On želi da imamo pobjedu.

Slamanje loših navika zahtijeva odabir niza dobrih izbora, jedan za drugim. Većina nas to pokuša u svojoj snazi – bez pomoći Duha Svetoga. Na kraju shvatimo da sami ne možemo ugoditi Bogu bez Njegove pomoći.

‘Amplified’ – prošireni prijevod Biblije upućuje na Duha Svetoga kao na naše “stanje pripravnosti“. On je uvijek spreman u slučaju da upadneš u nevolju i trebaš pomoć. Sam se neće pojaviti; ti Ga moraš pozvati.

U Rimljanima 12:21 piše da nadvladamo (savladamo) zlo dobrim. To je jedna od najvećih tajni u Božjoj Riječi. Mnogo je lakše napraviti dobar izbor kada se usredotočiš na Boga i svoju pobjedu umjesto na strah od neuspjeha.

Odluči danas hodati u Duhu, nadvladati loše navike i živjeti u pobjedi!


Molitva

Bože, dosta mi je života u lošim navikama. Sada odlučujem uzeti autoritet koju si mi dao nad svim iskušenjima koja me žele kontrolirati. Slijedit ću Duha Svetoga u novim i boljim životnim navikama.

Facebook icon Twitter icon Instagram icon Pinterest icon Google+ icon YouTube icon LinkedIn icon Contact icon