Spremnost za promjenu

Spremnost za promjenu

„Uzimam danas za svjedoke protiv vas nebo i zemlju da pred vas stavljam život i smrt, blagoslov i prokletstvo. Život, dakle, biraj, ljubeći Jahvu, Boga svoga, slušajući Njegov glas, prianjajući uz Njega, da živiš ti i tvoje potomstvo.“ —Ponovljeni zakon 30:19-20

Počela sam pušiti kad sam imala devet godina. Svidjelo mi se jer me opuštalo i dugo vremena nisam htjela prestati. S vremenom sam znala da bih trebala, ali nisam željela jer sam mislila da ću se udebljati. To je bio moj izgovor godinama. Poslije sam  počela ići u krug – prestala bih pušiti, pa počela opet i tako iznova i iznova.

Došla sam do točke kada sam toliko željela zapaliti cigaretu da sam se počela iskradati za vrijeme crkvene službe; legla bih na zadnje sjedište mog auta i pušila. Tada sam znala da nešto moram promijenit.

Prije nego što mnogi od nas budu voljni mijenjati se, obično se dogode neke kritične situacije.

Na primjer, ponekad se dogodi da osoba dobije srčani udar, pa tek onda promijeni režim ishrane. U svakom slučaju, ne moraš čekati kriznu situaciju. Možeš, jednostavno, odlučiti i reći: “To je to. Odlučio sam.“

Biblija kaže da možemo izabrati život. Bog ti je pružio podršku i osigurao sposobnost za promjenu, ali ti moraš biti voljan. U suprotnom, krizna situacija te može dobro udariti.

Puno je lakše izabrati život prije nego što dođete do te točke.

Nemoj se bojati neugodnosti koje će tvoje tijelo osjetiti na neko vrijeme. Ja sam iskusila slobodu od pušenja i to nije bilo lako, ali nisam morala proći kroz to sama.

Ako misliš da još uvijek nisi spreman za promjenu, predaj to Bogu i moli Ga za pomoć.

Dobra vijest je, uz Božju pomoć i tvoju odluku da odabereš život, možeš se istinski, trajno promijeniti na bolje.


Molitva

Bože, dao si mi izbor i ja biram život! Znam da je promjena teška, zato Te molim da mi pomogneš. Uz Tvoju pomoć i moju spremnost da se mijenjam, znam da mogu prevladati bilo koju prepreku.

Facebook icon Twitter icon Instagram icon Pinterest icon Google+ icon YouTube icon LinkedIn icon Contact icon