Stabilan poput čvrsto posađenog stabla

Stabilan poput čvrsto posađenog stabla

„On je k’o stablo zasađeno pokraj vódā tekućica što u svoje vrijeme plod donosi; lišće mu nikad ne vene, sve što radi dobrim urodi.“ – Psalam 1:3

Stabilnost je nešto što nam svima treba. Stihovi iz Jeremije 17:8 i Psalma 1:3 nas upućuju da budemo poput stabla zasađenog pored voda tekućica dok 1. Petrova 5:8 nam govori da budemo trijezni i bdijemo jer naš protivnik, đavo, obilazi okolo kao ričući lav tražeći koga da proždere.

Da bismo izdržali, moramo biti ukorijenjeni, utvrđeni, jaki, nepomični i odlučni u Kristu. Isus je najbolje tlo na kojem možemo biti zasađeni. Tvoja stabilnost se može osloniti na Njega – na istog Isusa koji se nikad ne mijenja, uvijek vjernog, odanog i na Njegovu Riječ koja je istinita i zrela. On nije danas jedno, a sutra drugo. Ne mijenja se kroz situacije, pa ako si ukorijenjen u Njemu, nećeš ni ti.

Bog nam želi dati snagu da ostanemo mirni u nevolji. On želi da budemo stabilni poput čvrsto zasađenog stabla. Hoćeš li biti ukorijenjen u svijetu, svojim emocijama, okolnostima, prošlosti ili ćeš danas odabrati ukorijeniti se u Kristu? Potičem te da ovisiš samo o Njemu? Njegova stabilnost može biti tvoja danas.


Molitva:

Bože, želim biti čvrsto ukorijenjen u Tebi. Ti se nikad ne mijenjaš, pa znam da mogu računati na Tebe da ćeš me održati stabilnim u svim okolnostima.

Facebook icon Twitter icon Instagram icon Pinterest icon Google+ icon YouTube icon LinkedIn icon Contact icon