Što je vjera?

Što je vjera?

„Gle: propada onaj čija duša nije pravedna, a pravednik [beskompromisni] živi od svoje vjere.“ – Habakuk 2:4

Vjera je riječ koju koristimo mnogo, ali ponekad je zakompliciramo. Vjera znači jednostavno ‘uvjerenje ili apsolutno povjerenje’; također, podrazumijeva odanost i predanost.

Vjera nije neki veliki, komplicirani koncept s kojim se moramo nervirati. Istinska vjera u Boga priznaje da je Isusova smrt i uskrsnuće apsolutna istina. To se događa kad kažemo: „Ne samo da mi to ima smisla, nego sam voljan i uložiti svoj život za to.“

Biblija nas uči da će beskompromisni pravednik živjeti od vjere. Jedan način razmišljanja o beskompromisnim pravednicima jest da razmišljamo o onima koji su učinjeni pravednima smrću Isusa Krista na križu. Kroz vjeru, mi smo opravdani i Bog nas tretira kao svoju ljubljenu djecu.

Danas te ohrabrujem da se vratiš na osnove vjere. Kada staviš svoju vjeru u Njega, znaj da si opravdan. Živi po svojoj vjeri u Boga koji se ispruža ka tebi s ljubavlju otvorenim rukama, spreman te prihvati i voljeti takvog kakav jesi.

Molitva:

Gospodine, tako sam zahvalan što mogu staviti svoju vjeru u Tebe i postati ‘beskompromisno pravedan’. Danas živim po vjeri u Tebe.

Facebook icon Twitter icon Instagram icon Pinterest icon Google+ icon YouTube icon LinkedIn icon Contact icon