Suočavanje s istinom donosi sretniji život

Suočavanje s istinom donosi sretniji život

„Same sebe ispitujte, jeste li u vjeri! Same sebe provjeravajte! Zar ne spoznajete sami sebe: da je Isus Krist u vama? Inače niste pravi.“ – 2. Korinćanima 13:5

Nitko se ne može osloboditi problema dok ne prizna da ga ima. Alkoholičar, ovisnik o drogama ili tko god je izgubio kontrolu nad svojim životom osuđen je na patnju sve dok ne bude u stanju reći: „Imam problem i trebam pomoć.“

Iako su nas problemi mogli dovesti do toga da izgubimo kontrolu ili je možda nešto učinjeno protiv naše volje, mi ne moramo dopustiti problemima da ustraju, rastu i preuzmu kontrolu nad našim životom.
Naša prethodna iskustva su nas možda učinila takvima kakvi jesmo, ali ne moramo ostati takvi. Možemo preuzeti inicijativu tako što ćemo učiniti pozitivan korak da promijenimo stvari – i to možemo učiniti uz puno pomoći Duha Svetoga. Koji god je tvoj problem, moraš se suočiti s istinom i preuzeti neku osobnu odgovornost. Biblija kaže da moramo preispitivati sebe. To se može činiti zastrašujućim, ali Isus Krist u tebi ti može pomoći pobijediti bilo koji problem i situaciju.

Suči se s istinom – to može biti početak sretnijeg života!


Molitva

Duše Sveti, ne želim živjeti u poricanju i strahu od svojih problema. Odlučujem preispitati sebe i doći do dna ovog problema, jer znam da mi Ti možeš pomoći izaći iz toga i imati sretniji život.

Facebook icon Twitter icon Instagram icon Pinterest icon Google+ icon YouTube icon LinkedIn icon Contact icon