Ti si original

„On je srca sviju načinio, razabire sva djela njihova.“ – Psalam 33:15

Psalam 33:15 govori o nama kao pojedincima. Budući da je Bog pojedinačno oblikovao naša srca, naše molitve trebaju prirodno teći iz našeg srca i biti dosljedne načinu na koji nas je oblikovao.

Dok razvijamo svoje individualne stilove komunikacije s Bogom, možemo učiti od ljudi koji su možda iskusniji od nas, ali moramo biti oprezni da ih ne oponašamo ili im dopustimo da nam postave standarde. Nadam se da ću biti primjer mnogima, ali želim da im Isus bude standard.

Uopće nema ništa loše u uključivanju nečega što netko drugi čini u svoj vlastiti molitveni život ako istinski osjećaš da te Božji Duh vodi, ali pogrešno je prisiljavati se činiti ono što drugi čine ako ti to nije ugodno u osobnom duhu. Potičem te da razvijaš vlastiti stil razgovora s Bogom i slušanja Njegovog glasa. Ne pokušavaj ići u korak s drugima ili kopirati njihove stilove molitve – i nemoj se osjećati primoranim uključiti  svaki princip molitve koji si ikada naučio u svakoj molitvi. Samo budi ono što jesi sjećajući se da te je Bog oblikovao onako kako On želi, da uživa u tome tko si i da želi razgovarati s tobom na jedinstven i osoban način.

BOŽJA RIJEČ ZA TEBE DANAS:

Bog te voli takvog kakav jesi. Nemoj Ga se sramiti.

Facebook icon Twitter icon Instagram icon Pinterest icon Google+ icon YouTube icon LinkedIn icon Contact icon