Umirati sebi svaki dan

Umirati sebi svaki dan

„[Uvjeravam vas] slavom koja ste vi [zajednica s vama i povezanost s] Kristom Isusom, da dnevno umirem, to jest da se suočavam sa smrti svakoga dana i da umirem sebi.“ 1. Korinćanima 15:31

Sebičnost nije naučeno ponašanje – s tim se rađamo. Kada prihvatimo Isusa kao našeg Spasitelja i On se nastani u našem duhu, i kako učimo ‘umirati sebi’ i slijediti vodstvo Duha Svetog, tada možemo pobijediti sebičnost. Možda neće u potpunosti nestati, ali Veliki koji živi u nama nam pomaže pobijediti sebičnost svakoga dana (vidi Galaćanima 5:16).

E sad, nisam u potpunosti prevladala sebičnost i sumnjam da itko jest. Čak je i apostol Pavao, jedan od najvećih kršćana koji je ikad živio, imao borbu sa sebičnosti. Učenje hodati u nesebičnosti je bio proces i za njega kao i za bilo koga drugoga. Rekao je da je morao ‘umirati sebi’ svaki dan.

Mi smo pozvani na isti život jer ne možemo živjeti sebično i očekivati da ćemo promijeniti svijet. Moramo umirati sebi svaki dan. To obično nije lako, ali će nam Bog dati milost učiniti ono što je ispravno kad se oslonimo na Njega. Živjeti nesebičnim životom je najbolji način za postići više mira, pravednosti i radosti svaki dan!

Molitva:

Gospodine, nisam savršen, ali znam da mogu umrijeti sebi svaki dan kad mi daješ snagu za to. Pokaži mi kako prevladati sebičnost tako da budem osoba kroz koju Ti djeluješ.

Facebook icon Twitter icon Instagram icon Pinterest icon Google+ icon YouTube icon LinkedIn icon Contact icon