Više i više milosti

Više i više milosti

„A daje on i veću milost. Zato govori: Bog se oholima protivi, a poniznima daje milost.“ – Jakovljeva 4:6

Sva ljudska bića imaju zle sklonosti, ali Jakov nas uči da će nam Bog dati sve više milosti kako bi se suočili s ovim sklonostima. Provela sam dobar dio svog kršćanskog života pokušavajući nadvladati vlastite pogrešne motive i namjere. Ali svi moji pokušaji su donijeli puno frustracije.

Morala sam doći na mjesto poniznosti i naučiti da Bog daje milost poniznima, a ne ponosnima. Pomaže onima koji su dovoljno skromni da pomoć zatraže. Imamo vlastite ideje o tome što možemo postići, ali često o sebi mislimo više nego što bismo trebali. Trebali bismo imati ponizan stav, znajući da bez Boga ne možemo učiniti ništa.

Ako imaš svoje planove i pokušavaš ih ostvariti u svojoj snazi, to će te dovesti u frustraciju. Vjerojatno si znao reći: „Bez obzira što radim, čini se da ništa ne djeluje!“ Ništa neće ni djelovati dok ne naučiš vjerovati u Božju milost.

Opusti se. Neka Bog bude Bog. Prestani biti tako strog prema sebi. Promjena je proces koji te malo po malo približava Njemu. Na putu si, uživaj u njemu.

Ako čezneš za slobodom, budi spreman uložiti napor da bi se pouzdao u Boga.

Facebook icon Twitter icon Instagram icon Pinterest icon Google+ icon YouTube icon LinkedIn icon Contact icon