Živjeti s Božjim mislima, voljom i emocijama

Živjeti s Božjim mislima, voljom i emocijama

„Niti više dajte svojih udova kao oružje nepravednosti u službu grijeha! Naprotiv, prinesite Bogu sami sebe – sebe kao takve koji ste od mrtvih postali živima – a svoje udove kao oružje pravednosti u službu Bogu! – Rimljanima 6:13

Bog je svakoga od nas stvorio sa duhom, dušom i tijelom. Kao vjernici, moramo razumjeti da duša sadrži osjećaje, misli i slobodnu volju. Budući da je puna “sebe” i ne želi se pokoriti Duhu Svetom, mora se pročistiti.

Budući da imamo slobodnu volju, naš um nam govori što mislimo, ali naše misli nisu nužno Božje misli. Naša volja diktira ono što želimo, čak i ako je u sukobu s onim što On želi za nas. Naše emocije određuju naše osjećaje, ali u Kristu naša srca trebaju biti podložna samo Bogu i Njegovoj Riječi.

Bog želi da naše misli, želje i osjećaje zamijenimo Njegovim. Ne možemo živjeti u pobjedi nad grijehom dok to ne učinimo. Počni tako što ćeš reći Bogu neka bude Njegova volja u tvojoj duši. U Rimljanima 6, Pavao nas potiče da same sebe “prinesemo“ Bogu. Danas napravi izbor – nemoj koristiti svoju dušu za sebe, umjesto toga, prinesi samoga sebe Bogu.

Kako se duša pročišćava, ona je uvježbana nositi Božje misli, želje i osjećaje. Na kraju ćeš postati snažano sredstvo za Njegovu slavu.

Molitva:

Gospodine, moj um, volja i osjećaji se ponekad bune protiv Tvoje Riječi, ali ja više ne želim živjeti tako. Oče, predajem Ti svoju dušu, znajući da me, kad to učinim, možeš očistiti i upotrijebiti za ostvarenje Tvoje volje.

Facebook icon Twitter icon Instagram icon Pinterest icon Google+ icon YouTube icon LinkedIn icon Contact icon