Žrtva slavljenja

Žrtva slavljenja

„Po njemu dakle neprestano prinosimo Bogu žrtvu hvale, to jest plod usana što ispovijedaju ime Njegovo.“ – Hebrejima 13:15

Slavljenje je prilika da prebivamo, budemo zahvalni i govorimo o dobroti Božjoj u našem životu, a to je nešto što možemo činiti bez prestanka. Možemo Ga hvaliti zbog Njegovih silnih djela, čuda koja je napravio, pa čak i za djela milosti koja tek treba učiniti u našem životu. Također, možemo Ga slaviti jer se svakodnevno brine za nas.

Žrtva slavljenja znači činiti to čak i kad nam se ne da. Kao vjernici možemo i u teškim i u dobrim vremenima slaviti Boga zbog Njegove dobrote, ljubavi, milosrđa, milosti i strpljivosti. Dok čekamo odgovore na molitve, možemo odlučiti priznavati, ispovijedati i slaviti Njegovo ime.

Nije naša odgovornost brinuti se, uzrujavati ili pokušavati učiniti Božji dio uzimajući u svoje ruke okolnosti koje bi trebale biti prepuštene samo Njemu. Umjesto toga, naša je odgovornost da svoju brigu jednostavno bacimo na Gospodina (1. Petrova 5:7), vjerujemo Mu i hvalimo Ga za ono što je učinio, što čini i što vjerujemo da će On učiniti.

Čak i u dane kada nije lako – kad ne vidimo nužno kako će sve završiti – možemo Bogu prinijeti žrtvu slavljenja i hvale. To se sviđa Gospodinu i On jača našu vjeru dok Mu vjerujemo bez obzira na okolnosti oko nas.


Neka na tvojim usnama bude bez prestanka žrtva slavljenja za sva predivna djela koja je On učinio za nas bude na tvojim usnama bez prestanka.

Facebook icon Twitter icon Instagram icon Pinterest icon Google+ icon YouTube icon LinkedIn icon Contact icon