Alege să ai gânduri bune, pentru a avea o viață mai bună

Alege să ai gânduri bune, pentru a avea o viață mai bună

Moartea şi viaţa sunt în puterea limbii; oricine o iubeşte, îi va mânca roadele. – Proverbe 18:21

Acest verset spune în mod clar că moartea și viața sunt în cuvintele pe care le rostim. Este așa de important să ne controlăm gura, dar e necesar să ne asigurăm că o facem în mod corect!

Unii oameni încearcă să-și controleze vorbirea, însă nu fac nimic în ceea ce privește gândurile. Aceasta e ca și când rupi o buruiană – dacă nu o smulgi din rădăcină, ea va crește la loc. Nu îți controlezi cu adevărat vorbirea până când nu înveți întâi să ai control asupra gândirii.

Adesea suntem tentați să gândim lucruri greșite, însă nu trebuie să acceptăm sau să îmbrățișăm acele gânduri. Avem o alegere de făcut! În mod intenționat, putem alege o gândire  bună, ca apoi să avem și o vorbire bună.

Poți alege o gândire dătătoare de viață, auzind, citind, gândind și vorbind despre Dumnezeu și Cuvântul Său. Ceea ce se află înlăuntrul tău își va croi drum în afară, astfel că, dacă îți umpli  mintea cu gânduri pozitive, bune, cu lucrările dătătoare de viață  ale lui Dumnezeu, din tine vor curge în mod natural cuvinte pozitive, puternice și dătătoare de viață.


Rugăciune

Duhule Sfânt, doresc să îmi schimb gândirea, ca să pot vorbi cuvinte dătătoare de viață. Ajută-mă să îmi înnoiesc mintea prin Cuvântul Tău, pentru ca vorbirea mea să Te reflecte pe Tine.

Facebook icon Twitter icon Instagram icon Pinterest icon Google+ icon YouTube icon LinkedIn icon Contact icon