Fă ceva pentru alții

Fă ceva pentru alții

Tot ce voiţi să vă facă vouă oamenii, faceţi-le şi voi la fel; căci în aceasta este cuprinsă Legea şi Prorocii. – Matei 7:12

Dumnezeu are multe binecuvântări pe care dorește să le reverse peste viețile noastre, însă despre multe din ele nu știm, pentru simplul fapt că eșuam în a face altora ceea ce am fi dorit să ni se facă nouă. Ne place să fim binecuvântați de cei din jurul nostru, dar luăm oare inițiativa de a-i binecuvânta întâi noi pe alții, într-un mod dezinteresat?

Dacă relația de căsătorie, cu familia sau cu prietenii nu este cum ți-ar plăcea să fie, poți să schimbi cursul relației, adoptând chiar acum acest principiu.

Poate aștepți ca partenerul tău să facă ceva pentru tine. Poate refuzi cu încăpățânare să ajuți un prieten, deoarece dorești ca întâi să te ajute el pe tine. Acest fel de a trăi este confortabil pentru firea ta, însă lucrurile nu se vor schimba până când nu decizi să implementezi schimbarea în mod activ. Este timpul să te smerești și să îți salvezi relațiile.

În loc să te focalizezi asupra ta, așteptând ca binecuvântările să apară în drumul tău, alege ca în mod activ să faci sacrificii și să slujești oamenilor pe care Dumnezeu i-a pus în viața ta. Fii un slujitor și fă-ți scopul de a-i binecuvânta pe alții.

În loc să te simți respins și ignorat, vei fi uimit de modul în care se vor îmbunătății relațiile tale, atunci când îi vei trata pe alții în felul în care vrei să fii tu tratat.


Rugăciune

Doamne, nu am nimic de câștigat trăind o viață egoistă. În loc să aștept ca oamenii să fie buni cu mine, voi fi mai întâi eu bun cu ei și îi voi trata în modul în care doresc eu să fiu tratat.

Facebook icon Twitter icon Instagram icon Pinterest icon Google+ icon YouTube icon LinkedIn icon Contact icon