Fii în lume, dar nu din lume!

Fii în lume, dar nu din lume!

Nu Te rog să-i iei din lume, ci să-i păzeşti de cel rău. Ei nu sunt din lume, după cum nici Eu nu sunt din lume. – Ioan 17:15-16

Astază, mulți oameni trăiesc stresați la maxim, într-o stare permanentă de presiune. Ca urmare, sunt pe punctul de a claca – trăind sub stres de tot felul, presiune, descurajare și negativism. Vestea bună este însă că noi, ca și creștini, deși suntem în lume, nu suntem din lume – conform cu Ioan 17. Noi nu trebuie să operăm după sistemul lumii, reacționând ca și lumea.  Atitudinea și abordarea noastră ar trebui să fie total diferită.

În fața dificultăților, lumea devine supărată sau descurajată, însă Isus a spus în Ioan 14:27 că nu trebuie să ne permitem să fim agitați, tulburați sau supărați. Acest verset subliniază că atitudinea noastră poate fi diferită de cea a lumii.

Am observat că o atitudine și o abordare corectă pot schimba complet o situație. Atitudinea corectă deschide ușa ca Dumnezeu să lucreze în mod supranatural și să te ajute. Atitudinea corectă este cea care îți permite să fii în lume, dar să nu faci parte din ea, chiar dacă te afli în mijlocul ei

Amintește-ți că, datorită faptului că suntem în Hristos, noi putem să abordăm provocările cu care avem de-a face în viață într-un mod calm și cu încredere în El.


Rugăciune

Doamne, Tu ai spus că deși sunt în lume, nu trebuie să fac parte din ea. Aleg astăzi un mod de gândire și o atitudine după Cuvântul Tău. Chiar în mijlocul acestei lumi, aleg să răspund cu pace, având gândirea lui Hristos.

Facebook icon Twitter icon Instagram icon Pinterest icon Google+ icon YouTube icon LinkedIn icon Contact icon