Prețul mare al trăirii la un nivel mic

Prețul mare al trăirii la un nivel mic

Şi ce ar folosi unui om să câştige toată lumea, dacă şi-ar pierde sufletul? Sau ce ar da un om în schimb pentru sufletul său? – Matei 16:26

Satana ne ispitește să ne trăim viața la cel mai de jos nivel, în timp ce Dumnezeu ne cheamă să urcăm tot mai sus. Una din cele mai grave greșeli pe care le putem face este să devenim mulțumiți cu noi înșine, gândindu-ne că ceea ce trăim în prezent este suficient sau tot ceea ce putem avea cu Dumnezeu. O gândire la un nivel scăzut ne trage înapoi, deorece Dumnezeu va face prin noi doar ceea ce noi avem credință că va putea face.

Fii atent ca spiritual să nu rămâi în stadiul „sunt în regulă”. Pentru că nu slujesc un Dumnzeu oarecare, nici eu nu doresc să fiu un creștin mediocru. Domnul este un Dumnezeu al excelenței, iar eu doresc să urmez exemplul Lui. Așa cum spune versetul de mai sus, putem câștiga tot ce are această lume să ne ofere și să sfârșim prin a pierde viața binecuvântată pe care o are Dumnezeu pentru noi.

Să trăiești la un nivel inferior are un cost mare.  Nu merită pentru nimic să renunțăm la viața minunată, plină de pace, bucurie, neprihănire, sfințenie pe care o putem avea prin Hristos, aici pe pământ. Dacă îți petreci viața împotrivindu-te voii lui Dumnezeu și trăind în felul tău, trăiești la un nivel scăzut.

Dumnezeu dorește să fii binecuvântat, dar nu în urma strădaniei tale, pentru că Dumnezeu nu dorește să cauți lucruile (binecuvântările) mai mult decât pe El. Adu-ți aminte, că în măsura în care Îl căutăm întâi pe Dumnezeu și Împărăția Sa, toate binecuvântările pe care El le are pentru noi, vor urma. Aceasta înseamnă să trăiești la un nivel înalt!


Rugăciune

Doamne, nu doresc să mă mulțumesc cu un nivel scăzut al vieții. Ajută-mă să rămân focalizat asupra Ta, ca astăzi să-mi pot trăi viața la nivelul înalt al Împărăției Tale.

Facebook icon Twitter icon Instagram icon Pinterest icon Google+ icon YouTube icon LinkedIn icon Contact icon