Dumnezeu poate folosi spre bine cele mai mari încercări ale tale

Dumnezeu poate folosi spre bine cele mai mari încercări ale tale

Voi, negreşit, v-aţi gândit să-mi faceţi rău: dar Dumnezeu a schimbat răul în bine, ca să împlinească ceea ce se vede azi, şi anume, să scape viaţa unui popor în mare număr. – Genesa 50:20

Cu ceva timp în urmă, Dumnezeu a vorbit inimii mele, spunând: Joyce, tu vezi doar până în  vârful nasului tău (care nu este prea departe), și presupui că, dacă ceva nu te face să te simți bine, atunci înseană că nu este bun. Eu văd însă de la început până la sfârșit, pentru că Eu sunt Începutul și Sfârșitul știu multe lucruri pe care tu nu le cunoști…

Noi cunoaștem în parte… dar Dumnezeu cunoaște totul.

În Genesa 50:20, Iosif vorbește fraților lui, care s-au purtat foarte rău cu el. Când l-au aruncat în groapă iar apoi l-au vândut ca sclav, frații lui au crezut că au făcut acel lucru împotriva lui Iosif, când de fapt Dumnezeu a avut un plan: să folosească acele încercări pentru a-l promova pe Iosif într-o poziție de mare influență.

De multe ori, chiar lucrurile despre care credem că sunt îngrozitoare, în final sunt întoarse spre o mare binecuvântare. Cea mai mare încercare poate dezvolta în tine cea mai mare credință. Poate că te afli pe fundul gropii, însă Dumnezeu are un plan. El poate folosi acea groapă pentru a te propulsa în chemarea care o are pentru viața ta. Amintește-ți că Dumnezeu poate vedea totul și El va folosi acele încercări pentru binele tău.


Rugăciune

Doamne, eu nu pot vedea „dincolo de nasul meu” însă mă încred în Tine, pentru că știu că Tu vezi totul. Cred că din încercările mele, Tu poți scoate un bine mai mare.

Facebook icon Twitter icon Instagram icon Pinterest icon Google+ icon YouTube icon LinkedIn icon Contact icon