Alege viața

Alege viața

„Și umblarea după lucrurile firii pământești [adică simțire și rațiune, fără Duhul Sfânt] este moarte [moarte care cuprinde toate nefericirile cauzate de păcat, atât aici, cât și în viața de apoi], pe când umblarea după lucrurile Duhului [Sfânt] este viață și [suflet] pace [atât acum, cât și pe veci].” (Romani 8:6, Biblia amplificată)

Cea mai bună stare a minții tale e să fie – după cum a descris-o Pavel în Filipeni 4:8 – pură, simpatică și adorabilă, bună și încântătoare și milostivă, gândindu-se la acele lucruri care sunt virtuoase și excelente. Asta înseamnă să gândești precum Hristos. Îmi place să le reamintesc oamenilor că este important să ne gândim bine la ceea ce ne gândim.

Mulți oameni cred, în mod eronat, că sursa nefericirii sau problemei lor este ceva diferit de ceea ce este cu adevărat. Ei dau vina pe o cauză exterioară, în timp ce adevărata cauză o reprezintă chiar felul lor de a gândi. Însă, dacă alegem să „‬avem grijă la ce ne gândim”, putem începe să ne supunem fiecare gând să dea ascultare lui Isus Hristos (2 Corinteni 10:5).

Pentru a ne putea apropia de Dumnezeu, trebuie să ne supunem gândurile Lui. Când o facem, Duhul Sfânt ne atrage imediat atenția dacă gândurile noastre încep să devină pesimiste. Atunci, noi va trebui să luăm o decizie – ori alegem să mergem mai departe pe acest drum, ori alegem să gândim asemenea lui Hristos. Un anumit mod de a gândi duce la frustrare, pesimism și disperare, pe când celălalt va duce la viață. Astăzi, alege viața!


Gândurile, cuvintele, atitudinile și acțiunile tale sunt toate rezultate ale alegerilor pe care le faci în fiecare zi.

Facebook icon Twitter icon Instagram icon Pinterest icon Google+ icon YouTube icon LinkedIn icon Contact icon