Ești extenuat sau Isus este înălțat?

Ești extenuat sau Isus este înălțat?

Dar acum, am fost izbăviţi de Lege şi suntem morţi faţă de Legea aceasta care ne ţinea robi, pentru ca să slujim lui Dumnezeu într-un duh nou, iar nu după vechea slovă. – Romani 7:6

Cred că unul dintre motivele majore pentru care mulți oameni sunt stresați și consumați este faptul că își urmează propriile căi, în loc să urmeze planul lui Dumnezeu.

Noi trebuie să urmăm călăuzirea Duhului Sfânt în privința lucrurilor în care să ne implicăm și unde anume să ne cheltuim energia. Trebuie să învățăm să spunem „Da” când El spune „Da” și „Nu” când El spune „Nu”. Atunci când ascultăm de călăuzirea Domnului, suntem capabili să împlinim ceea ce El ne dă de făcut și să umblăm în pace.

Romani 7:6 spune că noi trebuie să fim călăuziți de „îndemnurile Duhului”. Îmi amintesc de numeroase situații când am fost obosită și Duhul Sfânt m-a îndemnat să mă odihnesc, dar eu am continuat să mă forțez, să lucrez mai departe sau să socializez cu alte persoane. Finalitatea a fost extenuarea care a luat locul oboselii. Așa cum știți, oamenii extenuați devin morocănoși și lipsiți de răbdare.

Atunci când urmăm impulsurile Duhului Sfânt, Isus este înălțat. Permite-mi să te întreb: ești extenuat… sau Isus este înălțat? Ascultă-L pe Duhului Sfânt și înalță-L pe Isus prin viața ta.


Rugăciune

Doamne, nu doresc să ajung atât de extenuat, încât să nu mai sesizez îndemnurile Tale. Aleg să urmez planurile Tale și să Te înalț în viața mea.

Facebook icon Twitter icon Instagram icon Pinterest icon Google+ icon YouTube icon LinkedIn icon Contact icon