Tipul greșit de „martir”

Tipul greșit de „martir”

Ci tu, când faci milostenie, să nu ştie stânga ta ce face dreapta – Matei 6:3

Cu toții cunoaștem ce este un martir. Cu toții am auzit povestiri sfâșietoare despre bărbați și femei eroi care au murit pentru Hristos. Dar există un alt fel de martiraj, care nu conține nici curaj și nici noblețe – ci o suferință mare și constantă, gata oricând să fie împărtășită cu oricine care este dispus să asculte. Acest tip de martiri doresc ca toată lumea din jur să cunoască sacrificiile pe care le fac ei în viața lor.

„Cursa martirului” este una în care se poate cădea foarte ușor. Începem prin a ne sluji cu drag familiile și prietenii. Dar după o vreme, inimile încep să ni se schimbe și începem să așteptăm ceva în schimb. Posibil să nu mai avem inima unui slujitor. Amărăciunea își face loc și curând aflăm că ne-am împotmolit, plângându-ne de milă – astfel, am devenit martiri.

Biblia ne spune să dăruim fără ca stânga să știe ce face dreapta. Cu alte cuvinte, Dumnezeu dorește să slujim și să dăruim, fără să ne pese dacă oamenii notează sau ne apreciează.

Ai căzut în „capcana martirului”? Dacă da, cere-I lui Dumnezeu să-ți dea inima Lui, ca să poți dărui dezinteresat și fără vreo preocupare pentru recunoaștere.


Rugăciune

Duhule Sfânt, arată-mi dacă am căzut în capcana martirului. Doresc să am inima Ta pentru a sluji în așa fel încât să dau altora în modul în care Tu dorești să o fac, dezinteresat și cu bucurie.

Facebook icon Twitter icon Instagram icon Pinterest icon Google+ icon YouTube icon LinkedIn icon Contact icon