Analizează-ți roadele

Analizează-ți roadele

„Tot aşa, orice pom bun face roade bune, dar pomul rău face roade rele.” (Matei 7:17)

Roadele vieții noastre (modul în care ne comportăm), provin de undeva. Un om mânios are un astfel de comportament dintr-un motiv anume. Reacția lui este, de fapt, precum roada stricată a unui copac nesănătos, care are rădăcini rele. Este important să examinăm cu atenție și sinceritate atât roada noastră, cât și rădăcinile.

În viața mea au existat o mulțime de roade stricate. Aveam deseori atacuri de panică și stări de depresie, de negativism, victimizare, eram iute la mânie și aveam sentimentul că viața era nedreaptă. Obișnuiam să fiu dură, aspră, legalistă și critică. Eram neiertătoare și temătoare.

Am muncit din greu pentru a-mi corecta comportamentul. Cu toate acestea, aveam impresia că în timp ce eliminam un obicei nesănătos, alte două sau trei ieșeau la suprafață, ca niște buruieni. Nu ajungeam niciodată la sursa mai adâncă a problemei și astfel roadele rele tot continuau să apară.

Dacă acest scenariu îți sună cunoscut, s-ar putea să ai încă probleme nerezolvate în viața ta, care trebuie identificate și îndepărtate, astfel încât totul să devină nou și proaspăt. Nu te da bătut! Dacă Dumnzeu m-a putut schimba pe mine, cu siguranță poate face același lucru și cu tine.

Roada stricată are drept cauză rădăcinile nesănătoase; roada bună provine din rădăcini sănătoase.

Facebook icon Twitter icon Instagram icon Pinterest icon Google+ icon YouTube icon LinkedIn icon Contact icon