Asemănarea cu Hristos

Asemănarea cu Hristos

„Căci, pe aceia pe care i-a cunoscut mai dinainte, i-a şi hotărât mai dinainte să fie asemenea chipului Fiului Său, pentru ca El să fie Cel Întâi Născut dintre mai mulţi fraţi.” (Romani 8:29)

Cel mai bun țel pe care îl putem avea ca și creștini este să devenimim asemenea lui Hristos. Isus a fost reprezentarea Tatălui pe pământ, iar noi suntem chemați să trăim așa cum a trăit El. Isus a venit să fie un model al credinței, să ne învețe prin exemplu propriu cum să trăim. Avem oportunitatea de a trata oameni așa cum a făcut-o Isus. Scopul nostru nu este să avem cât mai mult succes în afaceri sau să devenim cât mai cunoscuți. Nu este vorba despre prosperitate, popularitate și nici măcar despre o slujire extravagantă, ci despre a te lăsa transformat după chipul lui Hristos.

Maturitatea spirituală și asemănarea cu Hristos nu pot fi obținute fără a muri față de sine. Acest lucru înseamnă să-i spunem „Da” lui Dumnezeu și „Nu” firii noastre, atunci când voia noastră și voia Domnului sunt în opoziție. Isus le-a spus apostolilor că dacă vor să Îl urmeze, vor fi nevoiți să-și poarte crucea zilnic.

Pentru a-L urma pe Hristos și a fi transformați, ca să ajungem tot mai asemănători Lui, trebuie să alegem să uităm dorințele și planurile proprii – să renunțăm la voia noastră – și în schimb, să credem din toată inima că El ne va arăta care este voia Lui pentru noi. El ne va conduce spre adevărata bucurie și împlinire.

Ești ambasadorul lui Dumnezeu pe pământ – reprezintă-L în mod corect!

Facebook icon Twitter icon Instagram icon Pinterest icon Google+ icon YouTube icon LinkedIn icon Contact icon