Înfrânarea se aplică în orice domeniu

Înfrânarea se aplică în orice domeniu

… şi anume Duhul adevărului, pe care lumea nu-L poate primi, pentru că nu-L vede şi nu-L cunoaşte; dar voi Îl cunoaşteţi, căci rămâne cu voi şi va fi în voi. – Ioan 14:17

Sunt anumite mesaje ale Bibliei care se aplică oricărui lucru – înfrânarea poftelor este unul dintre ele. Nu contează ce fel de probleme avem în viață, înfrânarea trebuie să fie prezentă în fiecare domeniu. Dacă nu ne disciplinăm, emoțiile ne vor conduce, iar viața ne va fi nefericită.

Exersarea înfrânării înseamnă să trăiești cu moderație. Fiecare lucru din viață presupune decizii de calitate și disciplină pentru a deveni realitate. Multe dintre problemele noastre sunt un rezultat direct al lipsei de disciplină. De exemplu, datoriile financiare apar atunci când nu putem să ne controlăm obiceiul de a cheltui,  iar lipsa de control cu privire la obiceiurile alimentare are ca urmare o sănătate șubredă.

Pentru a ieși dintr-o  situație copleșitoare, poate fi necesară multă disciplină și autocontrol.  Ar trebui să fim mulțumitori că Dumnezeu ne-a dat Duhul Său cel Sfânt, ca să trăiască în noi și să ne ajute.

Dacă ești născut din nou, ai Duhul lui Hristos în tine – împreună cu roada înfrânării poftelor. S-ar putea să nu fi dezvoltat acest aspect, dar să știi că este acolo. Ai ceea ce îți trebuie. Decide ca prin relația pe care o ai cu Duhul Sfânt, să dezvolți înfrânarea.


Rugăciune

Doamne, Îți mulțumesc pentru că mi-ai dat roada disciplinei, a înfrânării. Prin puterea Duhului Tău în mine voi face ceea ce îmi spui și nu mă voi lăsa dominat de sentimentele mele.

Facebook icon Twitter icon Instagram icon Pinterest icon Google+ icon YouTube icon LinkedIn icon Contact icon