Așteaptă să primești înțelepciune de la Dumnezeu

Așteaptă să primești înțelepciune de la Dumnezeu

Când nu este chibzuinţă, poporul cade; dar biruinţa vine prin marele număr de sfetnici. –Proverbe 11:14

Adesea, oamenii mă întreabă: „Cum pot să știu sigur dacă umblu în adevărul lui Dumnezeu sau după sentimentele și emoțiile mele?” Cred că răspunsul este răbdarea.

Emoțiile ne îndeamnă să ne grăbim, ne spun că trebuie să facem un anumit lucru chiar atunci! Însă înțelepciunea dumnezeiască ne spune să așteptăm până avem o imagine clară a ceea ce avem de făcut și când anume să facem acel lucru. Înțelepciunea dumnezeiască ne spune să căutăm un sfat înțelept înainte de a ne grăbi cu deciziile.

E nevoie să fim capabili să ne retragem pentru a vedea situația din perspectiva lui Dumnezeu. Trebuie să luam decizii bazate pe ceea ce știm, mai mult decât pe ceea ce simțim. Avem nevoie să primim înțelepciunea Lui și sfaturi de la oamenii de încredere, pe care El i-a pus în viața noastră.

Când ai de luat decizii dificile, așteaptă până ai un răspuns clar înainte de a face un pas pe care să îl regreți mai apoi. Emoțiile sunt minunate. dar nu trebuie să le permitem să fie deasupra înțelepciunii și cunoștinței. Caută călăuzirea lui Dumnezeu și lasă-L să îți arate ce să faci!


Rugăciune

Doamne, nu mă voi grăbi să iau decizii fiind condus de emoții. Mă dedic să caut înțelepciunea Ta pentru alegerile care le fac.

Facebook icon Twitter icon Instagram icon Pinterest icon Google+ icon YouTube icon LinkedIn icon Contact icon