Atunci când te temi

Atunci când te temi

„Nu te teme [nu ai de ce te teme], căci Eu sunt cu tine; nu te uita cu îngrijorare, căci Eu sunt Dumnezeul tău; Eu te întăresc, tot Eu îți vin în ajutor. Eu te sprijin cu dreapta Mea biruitoare [a neprihănirii și a dreptății].” (Isaia 41:10, Biblia amplificată)

Unul dintre beneficiile pe care le avem noi, credincioșii, este eliberarea de teamă. Dacă în trecut ai fost copleșit de teamă, te poți elibera de aceasta. Cu ajutorul lui Dumnezeu, poți învăța cum să învingi teama și să începi să trăiești viața abundentă pe care ți-a pregătit-o Dumnezeu.

Chiar și atunci când simțim teamă, nu trebuie să ne lăsăm copleșiți de acest sentiment. Putem merge mai departe, bazându-ne pe ceea ce ne cere Dumnezeu să facem, căci El va fi cu noi, protejându-ne și ajutându-ne să reușim. El ne va ajuta, va merge înaintea noastră ca să poarte bătălia în locul nostru și să ne ofere victoria, dar numai dacă ne supunem Lui.

Mesajul: „Nu te teme, căci Eu sunt cu tine” apare prin toată Biblia. Dumnezeu nu vrea ca noi să ne temem, deoarece teama ne împiedică să mergem înainte și să facem ceea ce a plănuit El pentru noi. El ne iubește și vrea să ne binecuvânteze, dar teama ne împiedică să trăim ceea ce are Dumnezeu mai bun pentru noi.

Iată care e cea mai potrivită atitudine pe care trebuie să o aibă un creștin cu privire la teamă: „Teama nu este de la Dumnezeu, așa că nu îi voi permite să-mi controleze viața! Voi înfrunta teama. Nu voi ceda în fața ei. Atunci când mă tem, voi merge mai departe, căci știu că Dumnezeu este cu mine.”


Isus este Mântuitorul tău. Pe măsură ce te apropii de Isus, El te va scăpa de teamă.

Facebook icon Twitter icon Instagram icon Pinterest icon Google+ icon YouTube icon LinkedIn icon Contact icon