Autoritatea spirituală

Ascultaţi de mai marii voştri şi fiţi-le supuşi, căci ei priveghează asupra sufletelor voastre, ca unii care au să dea socoteală de ele; pentru ca să poată face lucrul acesta cu bucurie, nu suspinând, căci aşa ceva nu v-ar fi de niciun folos. (Evrei 13:17)

Societatea noastră modernă este plină de rebeliune iar rebeliunea ne împiedică să-L auzim pe Dumnezeu. Am observat că mulți oameni au probleme legate de autoritate. Acest lucru este valabil în căsătorii, familii, școli, afaceri, activități civice și în toată cultura noastră. Supunerea față de autoritatea spirituală este practic inexistentă.

Adesea, atunci când un pastor încearcă să aducă corecție oamenii tind să se supere și să dorească să părăsească biserica – și nu este corect. Pavel a corectat adesea oamenii; asta făcea parte din lucrarea sa de lider spiritual și aceasta rămâne și astăzi o responsabilitate pentru liderii spirituali. Pavel a spus: „Nu doar că am avea stăpânire peste credinţa voastră, dar vrem să lucrăm şi noi împreună la bucuria voastră” (2 Corinteni 1:24). Dacă vom înțelege și vom crede că autoritate spirituală există pentru a ne da bucurie, o vom accepta și atunci când vom face acest lucru, bucuria noastră va crește – la fel și capacitatea noastră de a auzi vocea lui Dumnezeu.
Duhul de rebeliune care lucrează astăzi în lume este duhul Anticristului conform 2 Tesaloniceni 2:7-8, care nu este dispus să se supună nimănui. Oamenii de astăzi spun că își cer drepturile, dar în realitate se împotrivesc oricărei autorități în afară de a lor.


Cuvântul lui dumnezeu pentru tine astăzi: Fii supus autorității ca o slujbă adusă Domnului și El te va binecuvânta și te va face să prosperi.

Facebook icon Twitter icon Instagram icon Pinterest icon Google+ icon YouTube icon LinkedIn icon Contact icon