Când este greu să te rogi pentru alții

Când este greu să te rogi pentru alții

… binecuvântaţi pe cei ce vă blestemă, rugaţi-vă pentru cei ce se poartă rău cu voi. – Luca 6:28

Cum răspunzi atunci când cineva îți rănește sentimentele? Te lași jefuit de bucurie? Încep emoțiile tale să o ia în toate direcțiile?

Versetul din Luca 6:28 ne spune ce ar trebui să facem atunci când oamenii ne rănesc: trebuie să ne rugăm pentru ei și să îi binecuvântăm.

A te ruga pentru fericirea celor care se poartă rău cu tine, nu este un răspuns natural, însă înțelepciunea lui Dumnezeu este mai înaltă decât a noastră, așa că, deși nu ni se pare „corect”, este cel mai corect lucru pe care să îl facem. Fii dispus să faci acest lucru în ascultare; spune: „Doamne, nu simt să îi binecuvintez pe cei care m-au rănit, dar pentru că Tu îmi spui să îi binecuvântez cu prezența Ta, mă voi ruga cu credință, ca Tu să faci aceasta în dreptul lor.”

Să alegem să ne rugăm pentru ei este cel mai dificil lucru pe care Dumnezeu ni-l cere, mai ales dacă credem că acei care ne-au rănit au procedat greșit și nu merită iertare.

Totuși, Dumnezeu ne spune să practicăm iertarea. Când noi alegem să urmăm calea iertării, vom experimenta pacea și bucuria care vin din ascultarea de Cuvântul Lui. Când Îl asculți pe Dumnezeu, El te va ajuta să biruiești durerea ofensei și să te bucuri mai mult de viață.


Rugăciune

Doamne, este greu, dar mă rog pentru cei care m-au rănit și te rog să îi binecuvântezi. Ajută-mă să dau drumul durerii și să îi iert.

Facebook icon Twitter icon Instagram icon Pinterest icon Google+ icon YouTube icon LinkedIn icon Contact icon