Cercetează roadele

După roadele lor îi veţi cunoaşte. (Matei 7:20)

Te încurajez să îți examinezi atât propriile roade cât și ale altora. Nu-i examina pe ceilalți pentru a-i judeca și critica, ci pur și simplu pentru a determina dacă sunt ceea ce pretind că sunt. Acesta este un mod în care putem să verificăm sau să „testăm duhurile” și să stăm departe de necazuri. Majoritatea dintre noi am avut experiența dureroasă de a fi rănit de cineva care ne-a înșelat. Am crezut că cunoaștem persoana respectivă, dar s-a dovedit că el sau ea nu erau ceea ce păreau a fi. Putem învăța din aceste experiențe pentru a nu mai fi atât de impresionați de ceea ce spun oamenii, ci să urmărim să vedem care sunt roadele pe care le au. O persoană poate părea religioasă și poate că e capabilă să citeze capitole întregi din Biblie, dar dacă este nepoliticoasă cu oamenii, lacomă și egoistă, atunci nu este ceea ce pare a fi.

A fi un creștin autentic este un lucru foarte important pentru mine. Vreau să am roadele a ceea ce pretind că sunt și sunt sigură că și voi vreți la fel. Îmi place să mă uit zilnic la roadele propriei mele vieți. Nu are rost să judecăm roadele altor oameni dacă nu sunt dispusă să mă uit la ale meu. Am răbdare? Sunt generoasă? Îmi pasă cu adevărat de ceilalți oameni și sunt dispusă să fac sacrificii pentru a-i ajuta? Ascult eu de călăuzirea Duhului Sfânt? Ne vom înșela dacă credem că suntem ceva ce nu suntem dacă nu ne luăm timp să ne examinăm roadele propriei vieți.

David l-a rugat pe Dumnezeu să-l examineze iar Pavel le-a spus corintenilor să se examineze, să se testeze și să se evalueze pentru a vedea dacă sunt în credință și dacă au roadele care să dovedească acest fapt (vezi Psalmul 26:2; 2 Corinteni 13:5-6). Să ne testăm și să ne examinăm căile și să-I cerem lui Dumnezeu să taie roadele rele, ca nu cumva întregul copac să devina bolnav.


Cuvântul lui dumnezeu pentru tine astăzi: I-ați zilnic timp pentru a examina roadele vieții tale!

Facebook icon Twitter icon Instagram icon Pinterest icon Google+ icon YouTube icon LinkedIn icon Contact icon