Credința implică acțiune

Credința implică acțiune

Apostolii au zis Domnului: „Mărește-ne credința!” (Luca 17:5)

Mulți oameni, printre care poate că ești și tu, se roagă ca să aibă „o credință mare”, dar aceasta nu vine doar prin rugăciune. Ea este clădită pas cu pas, pe măsură ce umblăm în ascultare de Dumnezeu. Poate că El ne-a cerut lucruri vizavi de care nu avem nicio experiență și pe care nu le înțelegem, dar pe măsură ce înaintăm, experimentăm credincioșia lui Dumnezeu, și credința noastră crește.

Uneori Dumnezeu oferă oamenilor un dar de credință pentru anumite situații, dar de regulă, credința vine prin experiență. Credința noastră devine mai adâncă, mai puternică și mai mare, pe măsură ce o practicăm.

În versetul de astăzi, ucenicii I-au cerut lui Isus să le mărească credința. El le-a răspuns, zicându-le în Luca 17:6 că trebuie să acționeze pe baza credinței, ca aceasta să se poată dezvolta. Același lucru este valabil și pentru noi astăzi. Un mod prin care putem să ne dezvoltăm credința este prin practicare; credința cere acțiune. Cu siguranță sunt perioade în care Dumnezeu dorește să Îl așteptăm ca El să lucreze în dreptul nostru, dar sunt alte perioade în care noi trebuie să demonstrăm că avem credință, acționând. Când vrem să creștem în credință, trebuie să fim disponibili să așteptăm sau să acționăm pe baza Cuvântului lui Dumnezeu. Atenție: credința noastră nu va crește dacă nu facem nimic.


Cuvântul lui Dumnezeu pentru tine astăzi: Acționează în așa fel încât să-ți demonstrezi credința!

Facebook icon Twitter icon Instagram icon Pinterest icon Google+ icon YouTube icon LinkedIn icon Contact icon